בחירה של חברת קייטרינג לאירוע שלכם היא לא עניין פשוט וקל. יש היצע גדול מאוד של חברות קייטרינג בכל רחבי הארץ וחלק לא קטן מהן עם המלצות טובות ברשת האינטרנט וברשתות חברתיות. אז איך תבחרו את זאת שהכי מתאימה עבורכם? ראשית כל מחליטים על סוג המזון שיוגש והתפריט שמתאים לכם. משם כבר יהיה קל יותר לצמצם את האפשרויות.
בחירה של שירותי קייטרינג מוצלחים לאירוע שלכם היא אולי החשובה ביותר בין כל הבחירות וההחלטות שתקבלו לגבי אותו האירוע. הקולינריה באירועים היא מאז ומתמיד לב האירועים הללו, מה שזוכה להתייחסות במהלך האירוע ולרכילות לאחר תום האירוע. השאלה היא איך בוחרים נכון?!?
האמת היא שבין כל חברות הקייטרינג יש חלוקה בסיסית ברורה לגבי המזון שהן מגישות לכל אירוע והוא כבר צעד חיוני לצמצום של כ 50 אחוז מהאפשרויות. מדובר על בחירה בין תפריט חלבי או בשרי לאירוע שלכם. ברגע שבחרתם את זה, כבר חסכתם חלק גדול מתהליך הבחירה שלכם.
תפריט חלבי או בשרי?
השאלה הזאת מתחכמת כיוון שמבחינה טכנית כל אירוע יכול לבחור להגיש תפריט חלבי או בשרי וזאת יותר החלטה של בעלי האירוע.
תפריט קייטרינג חלבי מבוסס בעיקר על פסטות, מאפים, סלטים, מרקים וקינוחים חלביים (יתרון משמעותי…) ואילו תפריט קייטרינג בשרי מבוסס כמובן על מנות בשריות דוגמת קבב, נקניקיות, פרגית, סטייקים וכן הלאה. כל זאת עוד טרם התייחסנו למנות מיוחדות לטבעונים או צמחונים וככן הלאה.
אז למעשה מדובר על הטעם האישי של מפיקי האירוע וברגע שיש החלטה על סוג המזון שיהיה בו, מכאן הדרך קלה יותר לסנן את חברות הקייטרינג הרלוונטיות שנותרו אחרי המלצות של חברים וקרובי משפחה.
מה חשוב לבדוק מול חברות קייטרינג לפני בחירה באחת?
שירותי קייטרינג לאירועים קטנים או גדולים מבוססים הרבה על המלצות אישיות או ניסיון מהעבר אך יש כמה אלמנטים שניתן לבדוק אם אין זאת או אם עדיין יש התלבטות בין כמה ספקים אפשריים.
- תעודת כשרות – חובה בישראל לברר אם יש תעודת כשרות לחברת הקייטרינג. תעודה כזאת מצביעה על כך שהמזון שהם מגישים כשר והם עובדים תחת הוראות משרד הדתות בעניין זה. הדבר חשוב מאוד לחלק גדול מהאורחים בכל אירוע, גם בין אלו שפחות יקפידו על אכילת מאכלים כשרים.
- תעודה ממשרד הבריאות – עוד תעודה שהיא בבחינת חובה שיש לראות מראש. התעודה הזאת מאשרת שחברת הקייטרינג שומרת על תנאי תברואה שעומדים ברף שקבע לכך משרד הבריאות והדבר מצמצם פלאים את הסיכוי למאכלים לא טריים או קלקול קיבה של אורחים בתום האירוע.
- תעודת רישיון עסק – תתפלאו אבל לא מעט חברות קייטרינג ללא רישיון עסק. רישיון כזה בעל משמעות רבה הן לעניין הבריאות מהסעיף הקודם אבל גם לגבי אלמנטים אחרים שחשוב שיהיו לחברה. גם מבחינת הביטוח והאחריות לטיב המזון והשירות שתקבלו יש משמעות במקרים של רישיון עסק תקף.
כעת כל שנותר לכם הוא לבחור בין כל אלו שהתלבטתם לגביהם ועומדים בתנאי הסף הללו.
המאמר נכתב בשיתוף עם נדב קייטרינג לאירועים אשר מעניק שירותי קייטרינג בפריסה ארצית מהצפון ועד הדרום. אם